Stilte
retraite
Even helemaal niets...een midweek of een weekend...
Even uitrusten, bijkomen, even geen rol vervullen, even...
Meedeinen op het ritme van de dag. Zachte ontspannende yoga, meditaties, mijmertijd, dwaaltijd, alle tijd.... Aanschuiven aan een gedekte tafel. Niets moet, veel mag.
Stilte is noodzakelijke voeding voor je wezen. Ze geeft je de mogelijkheid om uit te komen bij wie je werkelijk bent. Wetenschappelijk is bewezen dat stilte zorgt voor de ontwikkeling van nieuwe hersencellen, het herstelt de aandachtsgebieden van je brein en stimuleert het diep en creatief denken.
Mensen vragen me vaak, is dat niet moeilijk een week niets zeggen? Ja, de eerste paar uur is het wat onwennig, maar al gauw voelt het als een bevrijding. Mensen die vooraf zeiden 'dat ga ik niet kunnen een week niets zeggen' en toch de stap hebben gezet mee te gaan, wilden daarna het liefst nog langer in de stilte blijven.
De groepen waarin we verblijven zijn klein. Waardoor we zelfs in het stil-zijn het contact met elkaar niet verliezen. Samen in stilte zijn heeft iets bijzonders. Je loopt met elkaar, op je eigen pad. Je draagt met elkaar de stilte. Dat schept een bijzondere en blijvende band.
Stilte is, mijn inziens, het waardevolste geschenk wat je jezelf kunt geven.
Mocht je het eens willen proberen of ben je al thuis in de stilte, weet je welkom! Hier staan de geplande data.
Kijk hier als je benieuwd bent naar hoe een dag in stilte er ongeveer uitziet. En als je naast de onderstaande woorden meer wilt lezen van mensen die al eens meegingen de stilte in kijk dan op de pagina reviews.
De begeleiding van Patry als zeer aangenaam ervaren, goed verzorgd, fijn programma met goede verdeling in meditatie/yoga en vrije tijd.Patry bedankt en ik kom zeker nog een keer de stilte bij je opzoeken.- Marlon van Brakel
Een week in stilte is niet saai, maar verrassend veelzijdig en boeiend: de echt stille diepe meditatie-halfuurtjes, eten en afwassen in stilte, wandelen, lezen, schrijven, kleuren in stilte, de uiterst trage loopmeditatie over vochtige bospaden of in het eeuwenoude kloostervierkant, en natuurlijk de langzame, krachtige Kum Nye-yoga-oefeningen die eerst je volle concentratie vragen tot je lichaam "weet" hoe de beweging gaat.Patry is een zachte, bekwame gids in dit interessante proces.- Kristien Bonneure