Yoga

Leave your front door and your back door open. Allow your thoughts to come and go. Just don’t serve them tea. - Shunryu Suzuki

Voor iedereen een passende les 

Iedereen – jong én oud - kan yoga doen en je hoeft er absoluut niet lenig voor te zijn! Dat is iets wat komt, vanzelf, als je maar regelmatig yoga beoefend. 

Het is voor iedereen goed en belangrijk om te bewegen. Zeker wanneer je ouder wordt. Je lichaam heeft dan de neiging uit te drogen. Om dit proces te vertragen kun je yoga gaan doen. Je houdt je lichaam daarmee letterlijk jong. Natuurlijk is niet elke vorm van yoga geschikt voor iedereen. Ashtanga yoga is bijvoorbeeld een vorm die enige fysieke fitheid van je vraagt. Maar met geduld kun je ook daarmee beginnen en dit stap voor stap opbouwen. 

In mijn lessen vind ik het op de eerste plaats belangrijk dat je je thuis voelt. Het is geen hip gebeuren waar je in je hipste broek, opgemaakt en wel moet verschijnen. Ook is het geen show off, van wie er het diepste in een houding kan komen of wie het langst op zijn kop kan staan. 

Juist het tegenovergestelde vind ik belangrijk! Graag laat ik je in mijn lessen ervaren wat houdingen doen. Door erbij stil te staan. Door ze te vertragen. Of juist veel aandacht te brengen naar de ademhaling. Ik denk dat het belangrijk is dat je je lichaam leert kennen, waarderen en er zorg voor leert dragen. Zodat je gaat herkennen wat je nodig hebt. Welke oefeningen je goed doen en waar je baat bij hebt. Ik help je hier graag bij.

Na een paar maanden kun je de positieve invloed op je lichaam en geest al merken. En het enige wat daarvoor nodig is, is regelmatig op je mat te verschijnen!

Er bestaan veel verschillende soorten yoga. Ik heb me verdiept in vier vormen van yoga: 

Deze liggen ver uit elkaar qua vorm maar bedienen daardoor alle gebieden om jezelf gezond, blij en fit te houden! Meer uitleg over de verschillende vormen van yoga die ik geef.

Een proefles is altijd gratis.
De fysieke lessen gaan door in Lommel (Heide). 

VOOR IEDEREEN