Reviews

Wear gratitude like a cloak and it will feed every corner of your life ~ Rumi

“Intens bevrijdende stilte, die je hele wezen voedt...van top tot teen, letterlijk en figuurlijk.”

“Patry, bedankt voor de yogameditatie, HEERLIJK.
Je straalt echt iets uit. Dank daarvoor.”

“Ik heb genoten van elke oefening die je gaf. Ik vind het een verrijking voor een stilteweek als deze en had het niet willen missen. Heel erg bedankt!”

“Je hebt een geweldige week neergezet. Alles klopt.
We waren ook een fijne groep zo met elkaar.”

Ik verlangde naar meer rust in mijn hoofd. Thuis was ik al begonnen met begeleide meditatie en 1x per week met yoga. Alleen doordat alle andere dingen doorgaan, lukte het me toch niet om echt de rust te nemen die ik zo nodig had. De stilte week, de meditaties en Kum Nye yoga oefeningen hebben me dit gegeven en geholpen om weer naar binnen te keren. Wat speelt er in mij? Wat heeft aandacht nodig en wat mag ik loslaten? Mijn patronen werden duidelijk zichtbaar. Ik ben altijd bezig met wat ik beter en meer kan "doen" om mezelf beter te voelen en wat is het heerlijk om te ervaren dat ik juist meer mag zijn en mag genieten van het zalige ontspannende gevoel wat ik tijdens een aantal meditaties heb mogen ervaren. Dit smaakt naar meer!
Lieve Patry, dankjewel voor je liefdevolle begeleiding, dankjewel voor je zijn, voor het mij helpen herinneren dat ik al heel ben, dankjewel voor de totale verzorging, Het was een warm bad waar ik me in mocht onderdompelen. Ik gun iedereen die hiernaar verlangt zo'n mooie waardevolle en liefdevolle week.
Liefs en dikke knuffel Linda

Dankbaar dat ik mezelf dit kostbaar geschenk heb gegeven.
"Een prachtige, helende, reis naar binnen!"
Met veel geruis in mijn hoofd eraan begonnen en zo gezuiverd teruggekomen.
Alles klopte gewoon! - Lieve Juchtmans

De Stilte, dat doet wat met een mens....
Moeilijk onder woorden te brengen
die het juiste gevoel weergeven....
Dus beter niet proberen te verwoorden,
maar in Stilte verder genieten!
In de Stilte komen de oplossingen
finaal als vanzelf bovendrijven....
- Marleen

Stilte = trage tijd en wijde ruimte.
Stilte = rust en regelmaat.
Stilte = een dragende kracht in jezelf.

Een week in stilte is niet saai, maar verrassend veelzijdig en boeiend: de echt stille diepe meditatie-halfuurtjes, eten en afwassen in stilte, wandelen, lezen, schrijven, kleuren in stilte, de uiterst trage loopmeditatie over vochtige bospaden of in het eeuwenoude kloostervierkant, en natuurlijk de langzame, krachtige Kum Nye-yoga-oefeningen die eerst je volle concentratie vragen tot je lichaam "weet" hoe de beweging gaat.

Patry is een zachte, bekwame gids in dit interessante proces.
- Kristien Bonneure

Lieve Patry, bedankt voor deze mooie, trage, intense stille cirkel van verbondenheid. Het heeft me gebracht wat ik op dit moment nodig had, niet meer en niet minder. De inspirerende kloosteromgeving, de zalige Miek, de stilstromende yoga en meditatie, de fingerspitzen - details die het geheel nog meer afmaken, de stille compangnons-de-route elk aanwezig op hun eigen manier, alles draagt bij aan deze innemende week. Ik laat het zacht nazinderen. DANKJEWEL
- Barbara Gatz

Weekend stilte mogen ervaren in het klooster in Velp. Wat een mooie, fijne dagen in stilte daar gehad. Fijne kleine groep, de locatie is prachtig. De stilte is binnen en buiten ontzettend voelbaar.

De begeleiding van Patry als zeer aangenaam ervaren, goed verzorgd, fijn programma met goede verdeling in meditatie/yoga en vrije tijd.

Patry bedankt en ik kom zeker nog een keer de stilte bij je opzoeken.

- Marlon van Brakel

Vol spanning en ook wel een beetje bang keek ik uit naar het stilteweekend. Maar eigenlijk was het niet nodig om vanalles te vrezen. Ik vond de stilte, de rust, de serenititeit zooo mooi en fijn om te ervaren. Je leert zo goed om terug te gaan naar de essentie en van de kleine dingen te genieten. Ik voelde me soms precies een klein kind dat terug vol verwondering naar alles keek en alleen maar zin had om te spelen. Ik heb zo vaak tranen in mijn ogen gekregen omwille van de vele mooie momenten. Dit had eigenlijk nog langer mogen duren. Dankjewel Patry, gewoon om te zijn wie je bent. Je bent echt een fantastische vrouw. - Ann Witters

"Dingen die je allemaal ziet als je er de tijd voor neemt"
- de schaduw van een kapel in het gras
- de levenskracht van een fruitschaal
- een bloem die je welkom heet
- kinderlijke spanning omwille van een geheime deur
- een lege plek vol warme mensen
- de zon in een pompoen (van assepoester)
- de hoop van zaden in een zaaddoos
- de tijd die stilstaat
- de rode kleur van een late aardbei
- de arbeid in een nazomerserre
- knoppen die -nu al- klaarstaan voor de lente- de aanwezigheid van diegenen die er (nog niet) (niet meer) zijn
- ...
En daarna de Stilte en het besef dat alles er (al) is waar ik naar op zoek was. ALLES!
Met een extra zet van jou kan ik dat weer zien. Greatfull.
- Rita de Brandt

Nou Patry een ding is zeker, dit is iets wat je kunt! Dit weekend was verrassend en mooi! De stilte is een verademing, eerst wat onwennig raar, maar al snel went het en zijn kleine gebaren voldoende. Het geeft rust, vooral in mijn hoofd. De meditaties zijn fijn, alleen het zitten is soms moeilijk, maar het heeft mij veel gebracht. Ik ben er blij mee. Kei bedankt voor alles! - Godelief Hoskam

“Van zondagavond 20.00 uur tot zaterdagochtend 10.00 uur (proberen om) in stilte door(te)brengen. Aanvankelijk voelt het onwennig. Maar algauw brengen de meditaties en yoga een heerlijke rust. Er zijn veel wandelmogelijkheden in de directe omgeving en in het tijdschema. Het vegetarische eten is super! En Patry die de stilteweek begeleidt is een schat van een meid. Hartelijk dank Patry, ik kan er voorlopig weer tegen aan.”
- Han van de Ven

DANK JE WEL

AAN EENIEDER DIE ERBIJ WAS!

ELKE STILTEREIS DIE IK TOT OP HEDEN MAAKTE WAS EEN BIJZONDERE EN ME HEEL ERG DIERBAAR.

HEEL GRAAG STAP IK DOOR OP DIT PAD EN HEEL GRAAG ONTMOET IK JE DAAR!

Een stille groet, Patry