Yoga

vormen

ASHTANGA BASED

KRACHT - CONCENTRATIE

Ashtanga based lessen zijn fysiek
uitdagende lessen.

De les heeft een vaste opbouw. We starten steeds met zonnegroeten, daarna volgen staande en zittende houdingen en we sluiten af met eindhoudingen. De meeste houdingen in de les komen uit de Primary Series maar we werken ook met andere krachtopbouwende oefeningen.

Tijdens een Ashtanga les werk je aan je spier- en krachtopbouw. Daarnaast verbetert het je houding en werkt de practice reinigend voor zowel je lichaam als geest.

Deze vorm van yoga wordt in een flow gegeven. Dat wil zeggen dat houdingen elkaar steeds opvolgen. Omdat ik led (geleide) lessen geef zullen er iedere week andere houdingen uit de Primary Series aan bod komen. Met als doel om uiteindelijk toe te werken naar een zelfstandige practice.

YIN FLOW

FLEXIBILITEIT - ONTSPANNING

Yin lessen zijn rustige lessen en zijn voor iedereen toegankelijk.

Tijdens Yin lessen zit je gedurende 3 - 5 minuten steeds in één houding. Elke houding kun je aanpassen aan je lichaam of wanneer een houding niet lukt kun je een alternatieve houding doen. Iedereen kan meedoen.

Door het aanhouden van een bepaalde rek op je pezen, gewrichtsbanden, bindweefsel en botten, ga je je lichaam helpen fit en jong te blijven. Daarnaast werkt deze vorm van yoga ook in op je parasympathisch zenuwstelsel, wat je lichaam in staat van rust en herstel brengt.

Yin yoga in combinatie met een Yang (actieve) vorm van bewegen is erg goed voor je! Dit kan Ashtanga zijn, maar ook voetbal, basketbal, hardlopen, zwemmen of fitness etc. zijn goede combinaties.

KUM NYE

ONTSPANNING - MEDITATIE

Kum Nye is een Tibetaanse vorm van ontspanningsyoga. Deze kan door jong en oud kan worden beoefend.

Tijdens de les voer je langzame bewegingen uit, die aandachtig worden gedaan. De oefeningen zijn net als bij de Yin flow eenvoudig, maar hebben een diepgaande werking. Na de oefeningen voel je steeds na wat de oefening met je doet. Waardoor de lessen ook een licht meditatief karakter hebben.

Het is een zachte vorm van yoga die spanningen verlicht en negatieve patronen transformeert. Het heelt lichaam en geest en brengt hun energieën samen zodat ze kalm en soepel kunnen functioneren. Het is een weldadige les die je energiestroom in je lichaam stimuleert.

VOOR KRACHT

VOOR FLEXIBILITEIT

VOOR EEN KALME GEEST

Voor actuele lestijden klik hier.